© Costel Rotar
© Ovidiu Ștefeligă
© Ovidiu Ștefeligă
© Ovidiu Ștefeligă
© Ovidiu Ștefeligă
© Ovidiu Ștefeligă
© Ovidiu Ștefeligă
© Ovidiu Ștefeligă
ACTUALITATE

Masivul Rarău

Rarăul fascinează și încântă pe oricine caută să-l descopere. Peisajul magic, de poveste, îi îndeamnă pe cei care ajung pentru prima dată aici sa revină, iar și iar, ca o chemare ritualică, o invitație la noi descoperiri, la noi aventuri, la relaxare.

Masivul Rarău (1650 m) reprezintă epicentrul turismului din zonă. De oriunde ar fi privit, se dezvăluie ca o cetate impunătoare, fortificată cu ziduri sure și argintii, înălțându-se din verdele pădurilor din jur, ca o apariție ireală și de basm. În mijlocul acestei cetăți se înalță, semețe, turnurile de strajă ale „Pietrelor Doamnei”.

Dantelărie uriașă de calcar, care domină de departe întregul peisaj montan, Rezervația Pietrele Doamnei (ce se întinde pe o suprafață de 568 ha) nu-și găsește asemănare în toți Carpații românești. Prin grandoarea, formele și pitorescul lor sălbatic, cele trei obeliscuri ale Pietrelor Doamnei (cu înălțimi ce ating 1633 m) impresionează de departe, asemenea turlelor încă semețe ale unui castel fantastic. În ele culminează frumusețea întregului masiv.

Deși nu sunt la fel de spectaculoase, alte câteva rezervații geologice, de mai mică amploare, întregesc pitorescul acestor plaiuri câmpulungene: Piatra Şoimului (1470 m) este un „abrupt formidabil”, cu un loc special amenajat, de unde se pot admira peisajele Giumalăului, Vf. Rarău, Munceii Rarăului şi Valea Bistriţei; Piatra Zimbrului (1580 m) a fost declarată monument al naturii în anul 1955; Popii Rarăului (1628 m) sunt abrupturi formate prin prăbuşirea unor mari blocuri calcaroase.

ACCES RAPID

Opțiuni

Distribuie postarea sau revino la lista tuturor articolelor.