stema Campulung Moldovenesc

stema Romaniei

Prima pagină Harta municipiului Harta site Album foto Forum Carte de oaspeţi Contact

RO Română

              

 

Primăria municipiului câmpulung moldovenesc

Str. 22 Decembrie nr.2, cod 725100, judeţul Suceava, România

Tel.: 0230-314425

e-mail:  primaria@campulungmoldovenesc.ro

Fax: 0230-314725

Internet:       www.campulungmoldovenesc.ro

 

Data ultimei actualizări a paginii: 12-Feb-2018
Data lansării acestui site: 01 iunie 2006
Copyright©2003-2009 - Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Toate drepturile rezervate.

 

 

 

relaţii cu publicul

Centrul de Informare al Cetăţeanului C.I.C.

Program de audienţe
Program cu publicul
Formulare on-line
Acte necesare pentru diverse solicitări
Taxe şi impozite locale
Legislaţie

Primăria

Conducerea instituţiei

Atribuţii conducere
Organigrama
Regulament de organizare şi funcţionare R.O.F.
Structura organizatorică
Unităţi subordonate
Declaraţii de avere
Declaraţii de interese
Proiecte şi strategii
Curierul Primăriei
Anunţuri achiziţii publice
Anunţuri concursuri

Telefonul cetăţeanului

telefon

0230-312528

 

Campulung Moldovenesc

 

 

 

localizarea municipiului câmpulung moldovenesc

 

„Străveche vatră românească de datini şi virtuţi, oraşul de sub muntele Rarău are o personalitate specifică, atât prin aşezarea geografică, prin trecutul istoric, cât şi prin profilul spiritual al oamenilor, prin port  şi obiceiuri. Oamenii locului, de o proverbială omenie, au ceva din tăria munţilor.”
(Graţian Jucan - ”Câmpulungul Moldovenesc”)

 

Aşezare geografică:
     Răsfirat de-a lungul văii Moldovei, întins pe pâraiele ce-i străbat curajos munţii din preajmă, acest oraş poartă un farmec greu de descris.
     Municipiul Câmpulung Moldovenesc se află situat în nord-vestul judeţului Suceava, cu 47031`51” latitudine nordică şi 250 33` 05” longitudine estică, întinzându-se de o parte şi de alta a râului Moldova, pe o lungime de 12 km, în defileul ce desparte Obcinile Bucovinei de munţii Stânişoarei.
    Se învecinează la nord cu Obcina Feredeului şi Obcina Mestecănişului, la est cu comuna Vama, la sud cu Munţii Rarău şi Giumalău, iar la vest cu Sadova şi Pojorâta.
    Situat în inima Moldovei de Sus - Bucovina, Câmpulungul Moldovenesc este un loc de un pitoresc aparte, la poalele legendarului Rarău.
    Datorită poziţiei sale geografice extrem de favorabile, oraşul este punctul de legătură pentru principalele rute turistice bucovinene, în special pentru vizitarea celebrelor monumente de arhitectură medievală, mănăstirile: Voroneţ, Humor, Vatra Moldoviţei, Suceviţa, Dragomirna, şi nu în ultimul rând, mănăstirea Putna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   În centrul oraşului, turiştii pot vizita Muzeul "Arta Lemnului" şi Colecţia de linguri din lemn "Ion Ţugui", unică în Europa prin diversitatea exponatelor, structură şi aranjament.
    O excursie la rezervaţia geologică "Pietrele Doamnei" oferă turistului momente unice într-un decor feeric.
    Masivele Rarău şi Giumalău care-i sunt în preajmă, pot fi străbătute pe un drum ce porneşte de la Câmpulung Moldovenesc prin valea Izvorului Alb, trece Rarăul, ajungând în Valea Bistriţei la Chiril, iar un altul pe la Pojorâta, pe Izvorul Giumalăului, ajungând în Valea Bistriţei la Zugreni.

 

 Localizare Campulung Moldovenesc   

 

 

 

 

 

Căi de acces:
     În ceea ce priveşte accesibilitatea, municipiul Câmpulung Moldovenesc este unul dintre cele mai favorabile turismului de orice fel.
     Aşezat la la 478 km de Bucureşti, capitala României, oraşul se află la intersecţia principalelor căi de acces feroviare şi rutiere, care conectează Moldova cu Transilvania şi Maramureşul.
     Municipiul Câmpulung Moldovenesc se află la o distanţă de circa 72 km de Suceava, 387 km de Oradea,
238 km de Cluj-Napoca şi este străbătut de magistrala feroviară Iaşi-Cluj-Timişoara (cu ramificaţie spre Oradea). Accesul este înlesnit şi prin magistrala feroviară nordică Suceava - Ilva Mica, electrificată şi în curs de dublare.

 

 

Judetul Suceava   

 

 

 

     Situat la 43 km de Vatra Dornei, pe drumul european E 576, la 211 km între Iaşi şi Cluj Napoca (DN17), şi aproape 113 km până la Cernăuţi (Ucraina), Câmpulung Moldovenesc ocupă o poziţie centrală în arealul Obcinilor şi pe axa de legătură între Moldova şi Transilvania, prin pasurile Mestecăniş şi Tihuţa iar prin pasul Prislop către Maramureş.